De oorsprong van dryneedling ligt in de jaren ’30.  J.H. Kellgren in het University College University, Michael Gutstein in Berlijn en Michael Kelly in Australië.  Janet Travell heeft in Amerika veel goed werk gedaan en is, met de triggerpoint therapie, een tijdlang de persoonlijke therapeute van John F. Kennedy geweest.

Triggerpoints zijn drukgevoelige plaatsen in spieren. Die drukgevoelige plaatsen zorgen voor stijfheid en uitstraling naar een ander gebied ook wel ‘refered pain’ genoemd. Omdat spieren het grootste orgaan van het lichaam zijn en minstens 40% van het lichaamsgewicht vormen, is het eenvoudig te begrijpen dat veel pijnklachten uit het spierkorset voortkomen.

Lost de acupuncturist / fysiotherapeut het triggerpoint op, en dat gebeurt door erin te prikken, dan worden de pijn, stijfheid en ook uitstraling minder. Wij krijgen regelmatig de vraag waarom ‘dryneedling’ dryneedling heet. De verklaring is eenvoudig. Wij spuiten niets in de spier of het triggerpoint. Vandaar ‘dry’ of droog. Het is alleen de naald die het werk doet. En geen medicijn zoals cortison.

Deze natuurlijke manier zonder bijwerkingen wordt tegenwoordig veel in de sport gebruikt. Het werkt vaak sneller dan massage en je kan ook klachten behandelen die diep zitten.


ooracupunctuur
klassieke chinese acupunctuur volgens Tan
schedelacupunctuur
pols- en enkelacupunctuur