behandelingen

Onze praktijk heeft verschillende behandelvormen:
- acupunctuur

- manuele therapie
- fysiotherapie
- dryneedling

Effectieve behandelvormen voor het verbeteren van uw gezondheid.


kop: acupunctuur

Heeft u pijnklachten zoals last van uw rug, schouderklachten, pijn in uw nek, spanningshoofdpijn, migraine of een tennisarm? Heeft u psychische klachten zoals depressie, angsten, concentratie en geheugenstoornissen? Of wilt u afvallen en gezond en fit worden?

Acupunctuur kan u daarbij helpen. Het is oudste therapie die er is en tot op de dag van vandaag nog steeds in ontwikkeling. Met grote regelmaat worden er steeds nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen gedaan.

naalden ooracupunctuur

foto manuele therapie
kop: manuele therapie

Heeft u last van gewrichtsstijfheid en blokkerende gewrichten? Manuele therapie kan dan een oplossing bieden. In volksmond wordt manuele therapie vaak ‘kraken’ genoemd. Er zijn verschillende vormen.

Er zijn methodes waarbij de aanpak nogal stevig is en andere vormen zijn weer subtieler. De methode die in onze praktijk wordt toegepast is de methode ‘Marsman’. Een methode die niet uit is op het ‘kraakeffect’ maar wat wel kan plaatsvinden als er een blokkade opgeheven moet worden.

Bij serieuze blokkades werken we samen met een ervaren manueel therapeut en een chiropractor.


kop: fysiotherapie

Behandelingen bestaan bij ons uit oefentherapie, manuele therapie volgens de methode Marsman en dryneedling. We hebben bewust geen contract met zorgverzekeraars. Hiermee voorkomen we onnodige, voor u vertragende rompslomp en minder administratieve belasting. Kosten worden door de verzekering gedeeltelijk vergoed.

acupunctuur en meridianen

dryneedling
kop: dryneedling

Een methode die gebruik maakt van naalden en eigenlijk de oervorm van acupunctuur is.
Het verschil zit hem in de huidige kennis van de anatomie die de Chinezen vroeger niet hadden.
Er wordt geprikt in de zgn. triggerpoints. Dat zijn drukgevoelige plaatsen in spieren. Die drukgevoelige plaatsen zorgen voor stijfheid en uitstraling naar een ander gebied ook wel ‘refered pain’ genoemd.

Omdat spieren het grootste orgaan van het lichaam zijn en minstens 40% van het lichaamsgewicht vormen, is het eenvoudig te begrijpen dat veel pijnklachten uit het spierkorset voortkomen. Lost de acupuncturist / fysiotherapeut het triggerpoint op, en dat gebeurt door erin te prikken, dan worden de pijn, stijfheid en ook uitstraling minder.