Behandelingen

Onze praktijk heeft verschillende behandelvormen:
- acupunctuur

- manuele therapie
- fysiotherapie
- dryneedling 

 

Daarnaast zijn in de praktijk ook een manueel / haptotherapeut, fysio en osteopaat aanwezig. 

Het accent ligt, wat ons betreft, op acupunctuur. En de andere therapieën gebruiken we ter ondersteuning.


kop: acupunctuur

Acupunctuur is een van de oudste therapieën die er is en tot op de dag van vandaag nog steeds in ontwikkeling. Met grote regelmaat worden er steeds nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen gedaan. Het heeft geen bijwerkingen en kan naast alle bestaande therapieën of medicatie gebruikt worden.  

naalden ooracupunctuur

foto manuele therapie
kop: manuele therapie

Heeft u last van gewrichtsstijfheid en blokkerende gewrichten? Manuele therapie kan dan een oplossing bieden. In volksmond wordt manuele therapie vaak ‘kraken’ genoemd. Er zijn verschillende vormen.

Er zijn methodes waarbij de aanpak nogal stevig is en andere vormen zijn weer subtieler. Wij gebruiken het ter ondersteuning. Is er bijvoorbeeld een rib geblokkeerd en de gevolgen daarvan zijn pijn en uitstraling, dan mobiliseren we die rib. Bij serieuze blokkades werken we samen met een ervaren manueel therapeut en een chiropractor.


kop: fysiotherapie

Behandelingen bestaan bij ons uit oefentherapie, manuele therapie volgens de methode Marsman en dryneedling. Ook gebruiken we regelmatig het functieonderzoek uit de fysiotherapie om te zien of iemand vorderingen maakt qua mobiliteit. 

 

 

acupunctuur en meridianen

dryneedling
kop: dryneedling

Een methode die gebruik maakt van naalden en eigenlijk de oervorm van acupunctuur is.
Het verschil zit hem in de huidige kennis van de anatomie die de Chinezen vroeger niet hadden.
Er wordt geprikt in de zgn. triggerpoints. Dat zijn drukgevoelige plaatsen in spieren. Die drukgevoelige plaatsen zorgen voor stijfheid en uitstraling naar een ander gebied ook wel ‘refered pain’ genoemd.

Omdat spieren het grootste orgaan van het lichaam zijn en minstens 40% van het lichaamsgewicht vormen, is het eenvoudig te begrijpen dat veel pijnklachten uit het spierkorset voortkomen. Lost de acupuncturist / fysiotherapeut het triggerpoint op, en dat gebeurt door erin te prikken, dan worden de pijn, stijfheid en ook uitstraling minder.