Reviews  [2]

Beste Gerrit,

Graag geef ik je nog een stukje feedback over de afloop van de behandeling, omdat ik zelf nog steeds verbaasd en dankbaar ben voor het resultaat. Ik zou het niet geloven als ik het niet zelf had meegemaakt.

Vanochtend ben ik bij mijn huisarts geweest, die mij de afgelopen twee jaar heeft begeleid bij mijn plotselinge heftige allergie-verschijnselen. Ik gaf nog even een resumé om de heftigheid van vorig jaar in herinnering te brengen. Uit mijn tas haalde ik de attributen die ik moest gebruiken om in de tuin te kunnen zijn. Dat waren:

·      Een half-gelaatsmasker met koolstoffilters
·      Een volledig afsluitende ‘zwembril'
·      Wegwerp overalls om te voorkomen dat pollen mee naar binnen komen

Ze keek enigszins verbaasd naar deze uitstalling. Ik riep ook in herinnering dat ik van haar codeïne had gekregen om de nachtelijke kriebelhoest te bestrijden en dat ik afgelopen winter de dosering voor de neusspray heb moeten verdubbelen.

Zij verklaarde dat destijds door allergie ook voor huismijt. Onderzoek bij het AMC liep op niets uit omdat de specialist zei: “Ja meneer, we kunnen wel verder onderzoek doen, maar we kunnen toch niets anders voorschrijven dan de neusspray die u al gebruikt."
“Maar er is een klein wondertje gebeurt" zei ik tegen haar." In februari zag ik met angst en beven het komende pollenseizoen tegemoet, maar kijk, ik heb helemaal niets meer nodig van dit al.

Terwijl we de zwaarste pollen dagen in jaren achter de rug hebben, kan ik weer zonder enige bescherming buiten lopen en ben ik ook helemaal gestopt met de neusspray."  Ze keek me met een verbaasde maar ook geïnteresseerde blik aan.

Ik vertelde dat ik eind Februari ben ik begonnen met een acupunctuur-behandeling van een maand, en dat ik nu helemaal vrij van ben van allergie. Ze raakte echt geïnteresseerd. We hadden een korte discussie over hoe de allopathische kant in dit geval toch uiteindelijk met lege handen staat en de complementaire geneeskunde wel met oplossingen komt.

Ik voelde het als een kleine overwinning dat ze dat ruiterlijk toegaf. Ze vroeg ook “welke acupuncturist was dat, want het is dan wel belangrijk dat je een goeie hebt". Kortom, ik ben en blijf heel enthousiast wat acupunctuur voor mij gedaan heeft, en probeer dat op mijn manier ook uit te dragen.

Warme groet en tot volgende jaar!