slapen

 


Veertig procent van de volwassenen slaapt matig tot slecht. Ze slapen te kort, vallen moeilijk in slaap en/of worden regelmatig wakker. Vooral vrouwen beoordelen hun nachtrust als slecht. En slecht slapen heeft invloed op de weerstand, immuniteit en emotionele stabiliteit.

Vandaar dat slapen en vooral de kwaliteit van slapen, van groot belang is. Krijgt iemand betere nachtrust dan zie je dat veel dingen vanzelf beter worden. Je krijgt meer energie, je ziet dingen in een beter perspectief en bent in staat om veel dingen zelf op te lossen.

Acupunctuur kan een zeer nuttige ondersteuning zijn om dat doel te bereiken. Het heeft geen bijwerkingen en je raakt er niet aan verslaafd. Het brengt je meer in evenwicht waardoor je het zelf beter gaat oplossen. En dat is de ideale oplossing.

Om slaapstoornissen beter te begrijpen en onderscheid te kunnen maken in de oorzaken, hebben alles voor je op een rijtje gezet. Ook laten we zien dat je door kleine dingen te veranderen, zelf ook kan helpen om de randvoorwaarden voor een betere nachtrust te bevorderen.