nekklachten

Een van de meest voorkomende klachten in onze praktijk. En dankbaar om te behandelen. Vaak gebruiken we daar de enkel en pols voor, aangevuld met ooracupunctuur.

 

Er kunnen veel oorzaken zijn voor nekklachten. Het kan plotseling zijn ontstaan na bijvoorbeeld een val. Ook kan het langzaam ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de oorzaak voor nekklachten.

 

Hier een opsomming:


- de gewrichten tussen de schedel en de atlas
- de gewrichten tussen de bovenste 3 nekwervels
- tussenwervelschijven
- verhardingen in nekspieren bandletsel
- aanhechtingen van spieren en andere weke delen

 

Het geeft tal van klachten. En het kan uitstraling naar een arm verzorgen. Wij vragen voor de behandeling altijd eerst hoe erg de pijn is op een schaal van 0 - 10 (VAS). 

 

Vervolgens kijken we wat iemand wel en niet kan met zijn nek qua draaien en buigen. Die uitslagen controleren we dan na de behandeling samen met het pijngevoel. Dat levert over het algemeen spectaculaire resultaten op. Ook bij mensen die al heel lang klachten hebben. 

 < bekijk de video

‘nekklachten'

komen veel voor. En zijn goed behandelbaar met acupunctuur. Het resultaat, beter draaien, minder pijn, ontspannen spieren, ervaar je als patiënt snel. 

De methode is eenvoudig en zonder bijwerkingen. Vaak wordt hoofdpijn die uit de nek komt, ook meteen minder.