heup & bekken


Pijn in de heup komt soms uit de rug. Vandaar dat we beiden onderzoeken. Zit er een gewricht verkeerd, dan zetten we dat eerst recht om blijvend resultaat te hebben. De aansluitende behandeling vindt meestal via de tegenoverliggende hand of arm plaats aangevuld met ooracupunctuur.

 

heupklachten

Pijn in de heup is goed te beïnvloeden met de methode Tan en ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn.

Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen. Ook artrose, pijnlijke pees-aanhechtingen en slijmbeursontstekingen in dit gebied zijn goed te behandelen.

bekkenklachten

Pijn ten gevolge van een bekkenverwringing of door irritatie van het SI (sacro iliacaal) gewricht kan goed reageren op de verschillende vormen van acupunctuur. Ook een pijnlijke stuit is zinvol om met acupunctuur te behandelen.

Eerst is het zinvol om het si ‘recht te zetten’. Zolang de botstukken niet goed staan, al is het maar een millimeter, zal de acupunctuur de pijncirkel niet volledig kunnen doorbreken. Pijn in het bekkengebied kan ook andere oorzaken hebben en daar zullen wij als behandelaar altijd goed op letten.