zenuwpijn

- been
- romp
- arm

Been
Wanneer zenuwbanen onder teveel druk komt te staan zal het pijn en vaak ook prikkelingen veroorzaken. Deze klachten manifesteren zich niet op het gebied van de druk, maar in het verloop van de zenuw. Door het gebied van verhoogde druk te ontspannen nemen de klachten af. Dry Needling en ooracupunctuur zijn de meest effectieve behandelvormen. Wanneer de grootste beenzenuw te lijden heeft noemt men dat ischialgie.


Romp
Wanneer zenuwbanen onder teveel druk komt te staan zal het pijn en vaak ook prikkelingen veroorzaken. Deze klachten manifesteren zich niet op het gebied van de druk maar in het verloop van de zenuw.

Door het gebied van verhoogde druk te ontspannen nemen de klachten af. Dry Needling, Tan  en ooracupunctuur zijn de meest effectieve behandelvormen. Wanneer de tussenribzenuwen te lijden hebben, noemt men de aandoening intercostaal neuralgie.

Arm
Wanneer zenuwbanen onder teveel druk komt te staan zal het pijn en vaak ook prikkelingen veroorzaken. Deze klachten manifesteren zich niet op het gebied van de druk, maar in het verloop van de zenuw. Door het gebied van verhoogde druk te ontspannen nemen de klachten af.

Dry Needling, Tan en ooracupunctuur zijn de meest effectieve behandelvormen. Wanneer de grote zenuwbanen die naar de arm gaan te lijden hebben gebeurd dit meestal in het nek en schoudergebied.

Deze aandoening heet dan het 'thoracic outlet syndrome'. Een beklemming van de nervus ulnaris is ook een voorbeeld van een zenuwpijn. De nervus ulnaris beklemming ter hoogte van de elleboog reageert in de regel goed op acupunctuur.