overgangsklachten

    •    Gewichtstoename
    •    Slaapstoornissen
    •    Nachtzweten
    •    Opvliegers
    •    Stemmingswisselingen


Gewichtstoename
Gewichtstoename komt veel voor bij de overgang. Bij de aanpak van overgewicht, waarbij er minder geraffineerde koolhydraten en meer goede eiwitten gebruikt worden, blijkt dat andere overgangsklachten ook vaak afnemen. Dit wordt ondersteund met ooracupunctuur.


Slaapstoornissen
Slaapstoornissen gaan vaak samen met overgangsklachten. Acupunctuurpunten op de oorschelp die met de hormoonhuishouding te maken hebben worden dan behandeld met kleine magneetbolletjes.


Nachtzweten
Overmatig transpireren, vooral in de nacht, komen vaak voor bij overgangsklachten. Dit kan met ooracupunctuur, voeding en supplementen verholpen worden.


Opvliegers
Opvliegers hebben niet altijd uitsluitend met de overgang te maken. Soms speelt stress ook een grote rol. Met ooracupunctuur wordt zowel de hormonale disbalans als de stressreactie behandeld. Alleen bij onvoldoende resultaat adviseren we ook een passend supplement.


Stemmingswisselingen
Stemmingswisselingen bij de overgang zijn het gevolg van een verstoorde hormoonhuishouding. Bepaalde hersengebieden functioneren hierdoor anders. Ooracupunctuur en bepaalde supplementen zijn effectief.