mentale | emotionele klachten

- concentratie stoornissen
- geheugen stoornissen
- examenvrees
- verwerkingsproblematiek


Concentratie stoornissen
Concentratie problemen komen veel voor. Concentratie is afhankelijk van de functie van de hersenstam en een gebiedje in de hersenen, de hippocampus. De hippocampus wordt ook geprikkeld bij teveel stress waardoor zijn functie van inprenting in het gedrang komt. Acupunctuur, voedingadviezen en supplementen is de volledige aanpak.

Geheugen stoornissen
Geheugen problemen komen veel voor. Vaak is het probleem niet gelegen in het lange termijn geheugen maar in het korte termijn geheugen of ook wel het werkgeheugen. Feitelijk is het een inprentingprobleem waardoor er geen informatie in de hersenen vastgelegd is. Inprenting gebeurd in de hippocampus.

De hippocampus wordt ook geprikkeld bij teveel stress waardoor zijn functie van inprenting in het gedrang komt. Acupunctuur en voeding en eventueel supplementen is de effectieve aanpak.

Examenvrees
Examenvrees en plankenkoorts zijn erg lastig. Teveel stressgevoel staat presteren in de weg en dat is dan ook het aangrijpingspunt van de therapie. Het stressregulatie systeem in de hersenen wordt via ooracupunctuur tot rust gebracht.