hoofdpijn

Er kunnen veel oorzaken voor hoofdpijn zijn. De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn:
- hoofdpijn met een hormonale oorsprong
- spanningshoofdpijn
- cervicogene hoofdpijn

Hormonale hoofdpijn

Hormonale hoofdpijn is de hoofdpijn die optreedt voor of tijdens de menstruatie. Het kan onderdeel zijn van andere menstruatieklachten zoals slecht slapen, rugpijn, buikpijn en stemmingswisselingen.  
Typerend is dat je de klok erop kan gelijkzetten. De heftigheid wil nog weleens verschillen maar het komt elke maand weer terug. De duur kan ook verschillen.

 

Spanningshoofdpijn

De pijn straalt uit vanuit de nek naar het hoofd. Nek en schouders voelen stijf en gespannen aan. Het is vaak en doffe en drukkende pijn. Het is niet heel erg pijnlijk maar wel constant aanwezig. Ook kenmerkend is dat de pijn niet erger wordt door lichamelijke inspanning.


Cervicogene hoofdpijn

Hierbij komt de oorzaak uit de nek. Het kan plotseling zijn ontstaan na bijvoorbeeld een val. Ook kan het langzaam ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding.

behandeling

Deze vormen van hoofdpijn zijn goed aan te behandelen met acupunctuur. We vragen uit waar de pijn precies zit, bijvoorbeeld het voorhoofd, en daar passen we de behandeling op aan.

 

Het kan ook zijn dat stress de veroorzaker is van de hoofdpijn. Dan nemen we dat in onze aanpak gelijk mee. Zijn de hormonen van slag en veroorzaakt dat nog meer klachten, dan is het verstandig om ook de hormonen te balanceren. 

 

Door goed door te vragen krijgt iedere patiënt een persoonlijke aanpak. De resultaten zijn goed. En laten niet lang op zich wachten. Ook al bestaan de klachten al langere tijd.