golfersarm

Elleboog | tennisarm | golfersarm

Pijn in de elleboog is goed te beinvloeden met ooracupunctuur en de methode Tan. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn.

Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om z'n effectiviteit te bewijzen. De meest voorkomende klacht in dit gebied is epicondilitis lateralis, ofwel de tennisarm.

Wetenschap toont aan dat acupunctuur verreweg het meest effectief is bij deze aandoening. Andere behandelvormen hebben zelfs geen wetenschappelijk draagvlak. Ook de zogenaamde 'golfersarm'' of epicondilitis medialis is goed te behandelen. In ieder geval moet er na drie behandelingen duidelijk sprake zijn van verbetering.

Pols | Quervain
Pijn in de pols is goed te beïnvloeden door ooracupunctuur en de methode Tan. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook polsacupunctuur, schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn.

Ook jarenlange klachten bij een carpaal tunnel syndroom of de aandoening  'Quervain' kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Ook hier geldt weer dat drie behandelingen voldoende moeten zijn om de effectiviteit te bewijzen.

Hand en vingers
Pijn in de hand en vingers is te behandelen met ooracupunctuur en de methode Tan. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Als het om pijn in een vingergewricht gaat is de behandeling via ooracupunctuur een heel precies klusje.

Het is in dit geval millimeterwerk maar het is te doen. Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen. Veelvoorkomende klachten die behandelbaar zijn de triggerfinger, ziekte van Dupuytrin en artrose en reumatische artritis.