diabetes

Diabetes type 1
De behandeling van Diabetes type 1 is niet gericht op een volledige genezing, maar wel op een betere conditie en heel goed mogelijk op vermindering van het insuline gebruik. Hoe minder insuline er gebruikt hoeft te worden, hoe stabieler de gehele hormoonhuishouding is en hoe minder lichaamsvet er wordt aangemaakt. Acupunctuur, juiste voeding en voldoende beweging moeten verbetering kunnen geven. Dit zal dan ook moeten blijken uit de meetresultaten.


Diabetes type 2
Bij diabetes type 2 is het heel goed mogelijk medicatie als Metformine af te bouwen in samenspraak met uw diabetes arts/verpleegkundige. De behandeling gaat uit van een verandering naar gezonde voeding met een lage impact op de suikerspiegel. Dit gebeurt in combinatie met ooracupunctuur en supplementen.


Naast een betere regulering gaat het welbevinden vooruit en zal overgewicht afnemen. In de loop van de tijd zal de insuline resistentie van de lichaamscellen geleidelijk aan afnemen. Meetwaarden kunnen zo ver verbeteren dat medicatie niet meer nodig is.